Летището във Варна посреща лятото с полети до над 60 дестинации в

...
Летището във Варна посреща лятото с полети до над 60 дестинации в
Коментари Харесай

Летище Варна посреща лятото с полети до над 60 дестинации в повече от 25 страни

Летището във Варна посреща лятото с полети до над 60 дестинации допълнително от 25 страни, оповестиха от пресцентъра на компанията оператор на аеропорта " Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт " АД.

От там допълват, че първите летни туристи за годината се чака да кацнат във Варна с редовни полети от Франция още през април.

В първия ден на месец април, съвсем незабавно след присъединението на България в Шенгенското пространство по въздух, националният транспортьор " България Еър " (Bulgaria Air) усилва честотата на полетите си от София до Варна, като през делничните дни ще извършва по 3 полета дневно, а в събота и неделя – по два.

В Деня на авиацията – 12 април, на летището ще кацнат първите летни туристи, тъй като тогава " Трансавиа Франс " (Transavia France) започва своите директни постоянни полети от Париж (Летище Орли), които ще се бъдат изпълнявани всеки петък до края на септември. Това е значим акцент от лятното разписание на летището в крайморския град, тъй като за финален път самолетната компания е изпълнявала чартърни полети по маршрута Париж – Варна през 2017 година След сполучливото начало на маршрута Нант - Варна на " Волотеа " (Volotea) през предишния летен сезон, тази година нискотарифната самолетна компания още веднъж ще го извършва, дружно с към този момент утвърдилия се маршрут Лил - Варна. Полетите се възобновяват на 23 април.

От април " Търкиш Еърлайнс "  (Turkish Airlines) усилва честотата на полетите от Истанбул до Варна. През зимния интервал те бяха ежедневни, а през лятото ще се извършват 11 полета на седмица. От началото на април и " Оустриан Еърлайнс " (Austrian Airlines) ще извършва полети, свързващи Варна с Виена - 6 пъти седмично, а от средата на месец април полетите стават ежедневни. На 1 юли " Еър Сърбия " (Air Serbia) възобновява директните полети от Белград до Варна, 4 пъти седмично и по този метод ще даде опция да се вършат връзки с доста други дестинации, до които самолетната компания извършва постоянни полети в цяла Европа, Съединени американски щати, Руската федерация и Китай. С това опциите за пътешестване до целия свят посредством комфортни връзки през огромни летища не се изчерпват.

Нов маршрут се открива и от Германия, като на 3 май " Дискавър Еърлайнс " (Discover Airlines) започва полети от Мюнхен до Варна 2 пъти седмично. В края на април за трето следващо лято самолетната компания ще извършва и постоянни полети от Франкфурт до Варна, 3 пъти седмично, като по този метод, с изключение на директни полети до двата немски града, като част от групата на " Луфтханза " (Lufthansa), пасажерите имат още повече благоприятни условия за свързващи полети до голям брой дестинации по целия свят.

Нискотарифната компания " Райънеър " (Ryanair) вече поднови полетите от Виена до Варна още в средата на март, а oт началото на юни възобновява и полетите от Катовице и Краков (Полша), както и от Вилнюс (Литва). Друга нискотарифен транспортьор – " Уиз Еър " (Wizz Air), ще продължи да извършва полети до Берлин, Дортмунд, Хамбург, Меминген (Германия), Лондон Лутън (Великобритания), Шарлероа (Белгия) и Айндховен (Нидерландия).

Чартърната стратегия от и до Летище Варна също предлага доста варианти, като през април и май за жителите на Варна и района има декларирани чартърни стратегии до дестинации като Турция, Египет, Тунис, Испания и Италия. Първите чартъри от Германия стартират в средата на май, като тази година има 2 нови самолетни компании, които ще извършват чартърни полети от Хановер – " Флай Лили " (Fly Lili) и " ТУИ Дойчланд " (TUI Deutschland). От втората половина на май започват и чартърните полети от Полша и скандинавските страни, а при започване на юни и от Чехия.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР